מתי לעבור ליבוא מסחרי ולמי זה מתאים? השוואה בין עליאקספרס לעליבאבא

תמונה של ליאם רובין - יבואן בקורמו
ליאם רובין - יבואן בקורמו

מייבא מאז 2016

שימו ❤️ –  לפני הכל:

כאחד שבתחילת הדרך הפסיד 150,000₪ מטעויות בייבוא, למרות שחקרתי, למדתי, ונעזרתי באנשי מקצוע מנוסים.
הלקח הגדול ביותר שלי הוא שלעשות ייבוא מסחרי אחרי מחקר בגוגל/יוטיוב/קורסים תיאורטיים זה כמו לעשות תיאוריה ואז ישר לעלות על הרכב בלי שיעורי נהיגה… זה לא נגמר טוב. 

המאמר הזה נועד לתת לך הבנה בסיסית וכלים להתחיל לחשוב על ייבוא בצורה נכונה, אך הוא לא תחליף ללמידה פרקטית או לליווי מקצועי.

המאמר הזה נועד לכל מי שמתעניין בייבוא בכמויות של מוצרים (יבוא מסחרי) בין אם זה לעסק חדש ברמת הרעיון או עסק קיים שהיום קונה מספקים ישראלים ורוצה להוזיל עלויות ולקבל שליטה על האספקה.

במאמר אתן לכם מידע שיעזור לכם להחליט האם שווה לכם להיכנס לעולם היבוא המסחרי, ובמה זה כרוך? יצא לכם לקנות מוצר לעצמכם באיביי, אמזון או עליאקספרס? אם כן, אתם בטח יודעים ששם קונים בכמויות קטנות, מה שנקרא בשפה המקצועית “יבוא אישי”. לעומת זאת, באתר עליבאבא, רוכשים מוצרים בכמות גדולה, מה שנקרא “יבוא מסחרי”.

עליבאבא היא כמו דפי זהב של ספקים ויצרנים מכל העולם (בעיקר מסין), ושם אתם קונים מהספקים הללו רק בכמויות גדולות.

וכן, יש ספקים שיסכימו למכור לכם יחידה בודדות אבל רק לשם הדוגמית מהמוצר, במטרה לסגור עסקה על כמות גדולה.

אלא אם מדובר על מוצר גדול כמו מכונה או גנרטור שממנו מקובל לרכוש רק אחד.

אז במה זה כרוך, לעשות יבוא מסחרי?

נתחיל מזה שיבוא מסחרי עובד בצורה שונה לחלוטין מיבוא אישי, יבוא מסחרי דורש ניירת, שיהיה לכם עסק על שמכם, הבנה בלוגיסטיקה בין לאומית (כלומר משלוחים בין יבשות וארצות), הבנה באינקוטרמס המסחריים, אישורים, לפעמים רשיונות, לפעמים תקנים, שליטה והבנה בשרשרת האספקה (כלומר מי אחראי למה ומתי?) והכי חשוב ובסיסי הוא שיהיה לכם עסק על שמכם.

כי בלי לרשום את היבוא המסחרי על עסק כל שהוא אי אפשר להכניס את הסחורה. העסק יכול להיות פטור, מורשה, או חברה תלוי במוצר שאתם רוצים ליבא ואיזה אישורים הוא מצריך.

 

למה יבוא מסחרי מצריך אישורים ובירוקרטיה?

אם יצא לכם לקנות בעבר יחידות בודדות של אוזניות אלחוטיות נניח, כנראה שלא ביקשו מכם אישורים מיוחדים בשביל להכניס את המוצר לישראל.

אבל ברגע שמתחילים לעבוד מסחרי, ולצורך עסקי, אנחנו צריכים לקחת בחשבון שהרבה אנשים הולכים להשתמש במוצרים שלנו, כי אנחנו מפיצים אותו לכל דורש.

ולכן, ביבוא מסחרי יש כל מיני חוקים ורגולציות שאנחנו חייבים לעמוד בהם כדי לשמור על בריאות הציבור. המטרה היא שלא ישווקו מוצרים מסוכנים שמתפוצצים או מתפרקים בזמן השימוש.

ניקח לדוגמא כלי מטבח, אם אתם מזמינים כלי מטבח ביבוא אישי, כלומר כמה סטים של סכו”ם, צלחות וכוסות לעצמכם, לא תידרשו להמציא אישורים בשבילם. לעומת זאת, אם אתם מזמינים כלי מטבח כדי למכור אותם, הרבה אנשים הולכים להשתמש בהם לאכילה. ואז אתם חייבים להוציא להם תקן כדי לשמור על בריאות הלקוחות שלכם (ולהגן על עצמכם משפטית על הדרך).

יש כל מיני מוצרים שביבוא אישי לא דורשים שום אישורים אבל ביבוא מסחרי דורשים אישורים.

וזאת הנקודה הראשונה שמבדילה בין קניה מעליאקספרס לבין עליבאבא, ובין אישי למסחרי, צריך להבין ברגולציה.

 

עוד נקודה מאוד משמעותית וחשובה היא שהתשלום ביבוא מסחרי עובד בצורה שונה לגמרי\ זו כבר לא הקלות של בחירת מוצר -> הוספת כמות -> בחירת משלוח ותשלום.

יש צורך לתאם את המשלוח בין כמה גופים, לפי התנאים שאתם מסכמים עם הספק לעסקה.

יש צורך להתמקח, ולבנות חוזה מכר נכון, ולהבין מול איזה ספק אתם עומדים. ביבוא מסחרי אנחנו לא קונים ב100 שקל, אנחנו משקיעים סכום גדול בד”כ, וגם מוציאים המון זמן על מחקרים ועל המתנה סחורה ושילוחים ורגולציה ועוד.

כלומר אם לא בניתם וביצעתם את התהליך מההתחלה בצורה נכונה, אתם יכולים לגלות שהעברתם כסף בצורה לא מאובטחת ושאין אף אחד בצד השני שמתכוון לשלוח לכם סחורה כמו בסיפור הזה אתם יכולים לגלות שקיבלתם מוצר שונה או אחר ממה שהזמנתם, אתם יכולים לגלות שחודשים של עבודה על העסקה הסתכמו בהחרמה של הסחורה במכס כי שלב טרום היבוא לא נעשה כראוי.. ועוד! שורה תחתונה היא שחבל לבזבז חודשים ואלפי שקלים על להתנסות במשהו כל כך מורכב בלי להבין בתהליך.

יבוא מסחרי הוא לא מדע טילים, אבל הוא בהחלט זה תחום מאוד רחב ומורכב שיש מה לדעת עליו.

 

מתי כדאי ומשתלם לעבור ליבוא מסחרי מבחינה מספרית?

הנה אחד מהמקרים לדוגמא מהשנה האחרונה:

לקוח שלנו מדרום הארץ בעל מותג למוצרי יציבה ויוגה.

הוא בדק עם ספקים מקומיים שהציעו לו מוצר אחד ספציפי בעלות של 40₪ לפני מע”מ ויותר, לכמות סיטונאית של 500 יחידות.

ביבוא מהיצרן של אותה הכמות, לאחר כל הוצאות היבוא, המוצר עלה לו 23.95₪ לפני מע”מ (28 ₪ אחרי מע”מ)

הלקוח הנ”ל מוכר בסביבות ה-2000 יחידות מהמוצר הזה בשנה, כלומר 167 יחידות בחודש בערך.

זאת אומרת שבמידה והלקוח קונה את הסחורה מספקים בארץ, הוא משלם 2000*40 = 80,000₪ לפני מע”מ – זאת אומרת 93,600 ₪ כולל מע”מ.

לעומת המעבר ללייבא את המוצר ולשלם עליו כל השנה 2000*23.95 = 47,880₪ לפני מע”מ – זאת אומרת 56,000₪ כולל מע”מ

כלומר בזכות היבוא, הלקוח חסך 32,120₪ בשנה אחת, על מוצר אחד!

 

מעל 800 תלמידים למדו איך עושים את זה במתכונת אונליין והוציאו את העסקה שלהם תוך שבועיים. עד היום מעל 800 תלמידים בחרו בקורס היבוא המעשי שלנו, הקורס היחיד המאפשר לך לצאת לדרך ולהוציא את עסקת היבוא שלך תוך כדי הלימודים. לסיכום: כשנכנסים לתחום היבוא, ובעסקים בכללי “הדרך הארוכה” היא בסופו של דבר, הקצרה ביותר.

 

אז אם אתם רוצים לבצע יבוא מסחרי לעסק חדש או קיים, קחו את המידע ותעשו שיקוליכם, דעו אין כסף קל ומהיר, אין בתחום הזה הצלחה מעכשיו לעכשיו.

הדרכה: לחסוך עד 70% מעלויות הסחורה, באמצעות סיסטם 6 שלבים לייבוא רווחי בביטחון

בהדרכה נלמד:

הירשם ללא עלות:

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואטסאפ

עוד מאמרים בנושא:

תוכן עניינים

עוד מאמרים בנושא

עמיל מכס לא עושה את הייבוא שלך

לפני שעשיתי את הייבוא הראשון שלי, לא למדתי ייבוא.פשוט התחלתי לייבא. רבים (אולי הרוב) בתחום הזה מתחילים ככה:מסתובבים בעליבאבא (או בסין),מנסים להבין מהאינטרנט מה צריך כדי לייבא,עוברים חודשים ואולי שנים של בירורים ובדיקות..וכל פרט מידע שאתה מוצא, מעלה עוד ועוד שאלות..עם הזמן אתה נעשה יותר מבין ומתמצא,ומבחינתך, ברגע שהבנת מה

קרא עוד

חמישה דברים שכדאי להיזהר מהם כשאתם מתחילים להזמין סחורה מאתר עליבאבא Alibaba:

עליבאבא הוא אתר לקניית מוצרים בכמויות סיטונאיות. בנוסף לקניית הסחורה, עליבאבא מספק לנו הגנה על הכסף שלנו דרך ביטוח מיוחד ואפילו שירותי בדיקה מוזלים במפעל הסיני. מאז שהאתר הענק הזה עלה לאוויר ב1999 השוק הסיני השתנה לחלוטין. התחרות עלתה, האמינות השתפרה פלאים, ובאופן מאוד אירוני אפילו המחירים ירדו! בעליבאבא יש לנו הקונים כוח מיקוח יוצא

קרא עוד

4 חוקים שנכתבו בדם: איך להימנע מרמאות בעליבאבא, סיפור אמיתי

באינטרנט יש המון רמאים, ויש כל מיני סוגי נוכלויות. לכן, אנחנו צריכים להיות צרכנים חכמים שמבינים מי עומד מולנו ומה המניעים שלו. אנחנו צריכים להבין מהם הגבולות שלנו כקונים, מה ייחשב לנורה אדומה בהתנהלות מול ספק ומה מקובל בתחום של המסחר הבין לאומי. כדי לעזור לכם להימנע מרמאויות ועקיצות במהלךההזמנה,

קרא עוד
נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר