ליאם רובין - יבואן בקורמו קורס

ליאם רובין - יבואן בקורמו קורס

אופציות המשלוח הסטנדרטיות ביבוא מסחרי + בונוס פתרונות לאתגרים נפוצים

ליאם רובין - יבואן בקורמו קורס

ליאם רובין - יבואן בקורמו קורס

במאמר הקודם בסדרה, דיברנו על מתי באמת מתחיל להיות משתלם לעשות יבוא מסחרי.

במאמר זה נדבר על אופציות המשלוח הסטנדרטיות הקיימות לנו ביבוא מסחרי.

נתחיל בזה שלפני שאנחנו מבצעים עסקה ביבוא מסחרי, כדי להבין מה תהיה עלות הסחורה בארץ לאחר משלוח ולהבין מה הזמן שבו הסחורה תגיע, אנחנו צריכים לברר איך אנחנו משלחים את הסחורה שלנו מנקודה A בעולם לנמל היעד בארץ.

כמובן מלבד המיסים, ההיטלים וחוקיות היבוא שיש כלפי כל מוצר לגופו.

 

אז מה האופציות הקיימות לנו?

האופציות העיקריות הן – שילוח אווירי, שילוח ימי ושילוח דרך הדואר.

שילוח אווירי מתחלק לחברות בלדרות ( FEDEX, UPS, DHL, TNTוכדומה) המציעות לנו משלוחים Door to door ולמשלחים המציעים לנו שילוח Air cargo, שזה אומר שיש להם הסדר עם כל מיני חברות תעופה ומשלוחים לגבי טיסות תובלה, והם מארגנים את המשלוח בטיסה ישירה או לפי המסלול המשתלם והמתאים ביותר.

בשני המקרים לרוב, גם למשלח וגם לחברות הבלדרות יש מחלקות המציעות כברירת מחדל את מחלקת עמילות המכס שלהם, יש אפשרות בשני המקרים להחליט אם להשתמש במחלקת העמילות שלהם או לבצע את הליך המכס עם עמיל מכס מטעמך, לרוב כדי להחליף את מחלקת העמילות שהם מציעים, תצטרכו לשלם איזושהי עמלה שנעה בין 70 ל-200 ₪ +-, כל חברה והעמלה שהיא גובה לפי החלטתה.

 

שילוח אווירי לרוב הוא האופציה היקרה מבין כולם, אך הוא האופציה הכי מהירה ובמידה ונצטרך לדאוג שהסחורה תגיע לארץ במהירות, נצטרך ללכת על האופציה הזו.

שילוח ימי, האופציה הנפוצה ביותר לבצע שילוח בינלאומי ביבוא מסחרי.

בשילוח ימי קיימות 2 אפשרויות עיקריות לשילוח, משלוח מטען FCL.

ומשלוח מטען LCL.

FCL – Full container load

LCL – Less than container load

באופציית FCL, יבואן אחד רשום על המכולה וגם אם הוא לא ממלא את כולה, לא יטענו בה מטענים של יבואנים אחרים והיא תיפתח רק בשער המחסן של היבואן, למעט בדיקת מכס במידה ומתקיימת.

לרוב יכול להיווצר מצב שיבואן אחד משלם על מכולה שלמה גם אם הוא לא מילאה אותה עד סופה מכמה סיבות,

סיבה אחת היא שאתה לא תלוי בסחורות של אנשים אחרים שיכולים לעכב את המכולה במכס במידה והוא לא עשה את היבוא שלו בצורה נכונה.

סיבה נוספת היא שלפעמים יבואנים משנעים סחורה שהיא יחסית רגישה ולא ירצו שתהיה סחורה נוספת היכולה לפגוע בסחורה שלהם עם תזוזות המכולה בזמן השילוח.

ועוד סיבה היא שלשילוח מטען LCL יש עלויות שונות ותנאים קצת שונים מיבוא של מטען FCL, לרוב במצב שיש לך סחורה שממלאת את רוב המכולה (נניח 3/4 ממכולה) יהיה עדיף לך לשלם את העלות על מכולה שלמה ולא לשלם את ההוצאות השונות שיש לך במשלוח מטען LCL.

באופציית LCL, יבואן אחד לוקח חלק לסחורה שלו במכולה, בנוסף ליבואנים נוספים עם סחורות נוספות כשאיחוד המטענים נעשה על ידי המשלח הבינלאומי שאיתו תעבדו.

באופציה זו היבואן משלם על משלוח הסחורה לפי יחס של משקל או נפח, הגבוה מביניהם.

צורת החישוב תעשה לפי טון/מ”ר. בצורה שכל טון/מ”ר יעלו X ועל כל טון/מ”ר היבואן ישלם את ההיטלים הדרושים ביחס לחלק המטען שלו.

לרוב נשתמש במשלוח מטען LCL במצב שבו אנחנו מזמינים כמות קטנה של סחורה כשהפער בין העלות של הובלה זו למשלוח האווירי גדול או שאנחנו לא ממהרים שהסחורה תגיע ואנחנו רוצים לבצע זאת בעלות השילוח הנמוכה ביותר.

 

אופציה אחרונה עליה נדבר במאמר זה, היא אופציית שילוח דרך שירות הדואר, אופציה זו נקראת EMS (Express mail service), באופציה זו היצואן/ספק שאתם עובדים מולו יצטרך ליצור קשר עם הדואר במדינה בה הוא נמצא ולהעביר את המשלוח לאחראיות הדואר.

אופציה זו לרוב יותר זולה משילוח אווירי, יותר יקרה משילוח ימי ולרוב גם מגיעה בזמן שבין שילוח אווירי לשילוח ימי, אך יש לה כמה חסרונות כמו זה שאין לה מעקב על המטען ושחרור הסחורה לפעמים הרבה יותר מסורבל מהאופציות המוצעות בשילוח אווירי או ימי.

*יתרון – מחיר השילוח נגזר אך ורק לפי המשקל ולא המשקל הנפחי.

עלויות השילוח בכל האופציות, נגזרות תמיד ממשקל ונפח האריזה/ות שנרצה לשלוח, תמיד תקבלו מחיר לקילו/קילו נפחי בשילוח אווירי או מחיר לטון/מ”ר במשלוח ימי.

דרךEMS המשלוח תמיד יחושב לפי ק”ג ולא לפי נפח.

בכל זמן צריך לעקוב אחרי ההיטלים הקיימים בתקופה ולוודא שהמטען שלנו הוא לא מטען “מיוחד”, הכוונה מכיל חומרים מסוכנים/רגישים, דורש הובלה בטמפרטורה מסויימת וכו..

 

לסיכום, דעו את האופציות הקיימות לכם כשאתם מבצעים משלוח בינלאומי, תכננו את השילוח עוד לפני שביצעתם את העסקה, תכננו את התהליך ככה שיוכל לצאת לכם הכי משתלם, תשוו מחירים מול האופציות, ככל שתתכוננו מראש, ככה תוכלו לחסוך בעלויות המשלוח ובסופו של דבר במחיר המוצר שלכם בארץ.

 

**בונוס** – פתרונות לאתגרים נפוצים.

*אתגר – אני רוצה להספיק למכור חלק מהסחורה בתקופה מסויימת ואם אעשה שילוח ימי לא אספיק את התקופה.

פיתרון – לאנשים שצריכים לקבל את הסחורה במהירות, הייתי ממליץ לפצל את הסחורה לכמות קטנה במשלוח האווירי כדי לקבל חלק מהסחורה ולהתחיל למכור אותה ולשלוח את שאר הסחורה במשלוח ימי כדי שרובה תהיה משתלמת מבחינת שילוח.

 

*אתגר – אני רוצה לייבא סחורה שמשתלם לי לשלוח אותה בשילוח אווירי, איך אני מוזיל את העלות?

פיתרון – במידה ואתה הולך לשלוח סחורה בשילוח אווירי מעל 50 קילו, (לפי המשקל או הנפח, הגבוה מביניהם) המלצה שלי היא לפנות למשלח שיתאים לך את טיסת התובלה המתאימה לך ביותר וברוב הגדול של המקרים תוכל לחסוך כ-10-40% מאשר לשלם לחברת בלדרות Door to door.

 

*אתגר – אני רוצה לבצע משלוח ימי אבל מפחד מהוצאות הנמל, איך אני יכול לדעת מה ההוצאות?

פיתרון – ברגע שאתה עובד עם משלח, הכי נכון זה לעבוד בצורה שהוא מביא לך הצעת מחיר מסודרת מראש, מפורטת וברורה, לרוב ההצעות יהיו משוערות, אבל כן יתנו לך אינדיקציה למה אתה הולך לשלם.

ההשערה לא זזה באלפי שקלים לכאן או לכאן, לרוב מדובר בעשרות – מאות שקלים בודדים שייגבו ממך או יחסכו לך לאחר הגעת הסחורה ושחרורה.

כמובן שאם זו פעם ראשונה, מומלץ לפנות לשניים – שלושה משלחים ולראות שהמחיר שקיבלתם הגיוני ביחס למחירים מול משלחים אחרים ולבחור את הטוב מביניהם לדעתכם.

הצטרפו אליי למאמר הבא בסדרה – 7 טיפים שעוזרים לי ליעל ולהוזיל את עלויות המשלוח ביבוא מסחרי.

שיתוף בפייסבוק
שיתוף בוואטסאפ

עוד מאמרים בנושא:

נוצר באמצעות מערכת הקורסים של
 
סקולילנד

התחברות מהירה
באמצעות לינק חד פעמי

שלחו לי לאימייל

התחברות לאתר